Welkom  beste bezoeker,

Ik heet u van harte welkom op de website van De Herderstocht.

Het is mij een genoegen u kennis te laten maken met informatie over De Herderstocht van Bergen op Zoom. Onze Herderstocht trekt elk jaar op de avond van 24 december om met vele herders naar de kerststal te gaan. Immers, jaarlijks gaan om 19 uur op kerstavond in de Balsedreef, aan de rand van Bergen op Zoom, honderden herders op zoek naar de kerststal. Daar ontmoeten zij Maria, Jozef en de pasgeboren Jezus. Tijdens dit samenzijn worden kerstliederen gezongen en hoort u enkele, passende voordrachten. U ervaart dan, dat deelnemen aan De Herderstocht een ingetogen, ervaringsrijke gebeurtenis is, die alle leeftijdsgroepen raakt.

Elk jaar collecteren wij tijdens De Herderstocht voor een goed doel en zo helpen wij anderen die een steuntje goed kunnen gebruiken.

Ik hoop dat u na dit bezoek aan onze website zo enthousiast bent geworden, dat ik u als herder op kerstavond mag verwelkomen.

Tot 24 december,

Jan van Wijk, voorzitter De Herderstocht.

 

Gedicht door Kaimi   Van Algemene School Oost / Kinderkoor Kroost.

Kerstfeest is een feest van vreugde, vrede hier en overal
en die vrede voor de mensen is begonnen in een stal.

Kerstfeest is een feest van lichtjes, lichtjes in de duisternis,
in een wereld waar het leven lang niet altijd vrolijk is.

Kerstfeest is een feest van blijdschap, feest voor jou en feest voor mij,
kerstfeest maakt je warm van binnen en die warmte maakt je blij.

Zo is Kerst een feest voor alle mensen, mensen groot en mensen klein,
samen willen wij dat er hier vrede is, want vrede is pas echt fijn.

 

 ’T Is kiezen of delen overweging door Sjef de Wit

Goedenavond allemaal,

Het afgelopen jaar was weer een jaar van ups en downs, voor en tegen, van wel of geen plek kortom van regelmatig kiezen. Keuzes maken.

Een groot deel van het nieuws werd het afgelopen jaar ingenomen door de verkiezingen in Amerika. Dan was men voor, dan weer tegen. Soms was het presidentswaardig en soms ook niet. Er moest wel een keuze gemaakt worden en een maand geleden zijn er dan ook opmerkelijke verkiezingen geweest. De ene helft van het land is voor en de andere helft is tegen. De keuze kan dus leiden tot een tweedeling. Deze tweedeling is uiteindelijk slecht voor het land en voor heel veel mensen.

Kiezen, verkiezen kan tot iets moois leiden, maar kan ook leiden tot verkeerde keuzes. Soms heb je daar later dan oprecht spijt van.

De meeste jongens en meisjes zijn de afgelopen Sinterklaas periode misschien weer verblijd met allerlei cadeaus. Vaak hebben ze van te voren een verlanglijstje mogen inleveren met daarop hun keuze. Als je geluk hebt gehad zijn die keuzes natuurlijk uitgekomen, maar er zullen ook wel kinderen bij zijn die achteraf hebben gedacht: Ik had liever dit of dat cadeau willen hebben. Misschien denken die dan ook wel met spijt terug aan die eerste keuze, heb ik wel goed gekozen, moet ik de volgende keer niet anders kiezen. Sommige kinderen zijn misschien wel zo teleurgesteld, dat ze hun cadeau graag willen ruilen of als dat niet meer gaat, dan maar graag delen met iemand anders of zelfs uitdelen.

Er zijn mensen die helemaal niets hebben met deze periode van het jaar. Zij verkiezen de zomer boven de winter. Vaak zijn ze teleurgesteld in de weerman of weervrouw als die weer slecht weer voorspelt, ze geven soms iedereen de schuld van, van alles en nog wat. Het humeur van deze mensen hangt af van de hoeveelheid zonlicht, zij kunnen niet zo goed kiezen lijkt het wel.

De herderstocht kiest ervoor om samen met u allen en met jullie jongens en meisjes te kijken naar de mooie dingen van het leven, soms moet je dan eerst voorbij een hoge berg of donkere wolk kijken, maar dan kiezen we voor eerlijkheid, oprechtheid, liefde geluk en gezondheid.

Deze keuzes willen wij graag met u delen zowel voor de komende Kerstperiode alsook voor het nieuwe jaar

Ik wens u allen een gezegend Kerstfeest en een gezond en gelukkig 2017