Kerstgedachte 2006

Denkend over de Kerstgedachte van dit jaar en aan de komst van dit kind, gingen mijn gedachten heel snel terug naar het moment dat ik het bericht hoorde uit Hoogerheide op één december over Jesse. Want werd Jezus niet geboren uit de boom des levens, ook wel de boom van Jesse genoemd.

Net zo onvoorstelbaar als de geboorte van een kind was dat bericht gewoon onvoorstelbaar. Zeker omdat ik me ook al jaren bezig houd met lesgeven èn omdat mijn dochter ook les geeft aan deze klas met kinderen, had dit bericht meer impact in mijn gedachte dan ik voor mogelijk hield.

Het eerste weekend van december verliep dan ook heel anders dan verwacht.

Het eerste kaarsje van de adventskrans dat ik die zondag aanstak gaf niet alleen wat licht – het was slecht weer, het regende, het waaide en het was eigenlijk wat donker – maar gaf ook wat hoop en versterkte mijn geloof voor de komende tijd.
Mijn gedachten dwaalden af en zo kwam ik bij een Kerstgedachte, over geloof en hoop.

Nadenkend over die hoop en dat geloof kwam ik vanzelf bij het thema van de Maria Ommegang van 2007 : Geloof zonder vrees!
Dat thema past nu ook bij mijn gevoel begin december. Ik moest niet vrezen, er was genoeg ruimte voor hoop en ik moest vertrouwen op mijn geloof.

Dan gebeuren in je directe omgeving van die hele kleine dingen die ervoor zorgen dat je daar echt in gaat geloven.  Het ging op dat moment ook niet zo goed met de gezondheid van een collega en juist het verlanglijstje voor een surprise komt dan bij mij terecht. Dit heeft zo moeten zijn denk ik dan.

Als we dan denken aan de komst van dit kind, dan weet ik dat dit ook zo heeft moeten zijn.
Niet alleen de geboorte in zo’n stal, maar ook wat er daarna allemaal te gebeuren stond. De komst van de armste onder de armste, de herders, maar ook van de zeer rijke wijzen/ koningen met hun koninklijke geschenken zoals goud, mirre en wierrook. Maar ook de vlucht voor Herodes.  Jozef en Maria wisten toen al het komt goed.
We hoeven niet te vrezen, we moeten geloven in de toekomst en ervoor gaan.

Ook wij moeten er samen voor gaan. We moeten geloven in een toekomst ook al zijn er tegenslagen, we moeten niet gaan vrezen, dan wordt het juist weer donker.
De komst van dit kind wilde juist licht brengen en mijn gedachten waren weer helemaal terug bij mijn eerste kaarsje van de adventskrans.

Op het moment dat ik mijn pen neerlegde en even luisterde naar de muziek op de televisie, verscheen daar Helmut Lotti met het beroemde What a wonderful World.

Ik dacht: Eigenlijk heeft hij wel gelijk!

Ik wens u, allen een gezegend Kerstfeest en een gelukkig en gezond Nieuwjaar.

J.C. de Wit

Goede Doel 2006

De Luchtballon

De Luchtballon bestaat al bijna 20 jaar.
Het is de enige stichting in Nederland die op basis van vrijwilligers zich ten doel stelt therapeutische vakanties voor jongeren  (van 5 t/m 17 jaar)  met astma, eczeem en/of voedselallergieën te organiseren.

De Luchtballon staat voor drie doelstellingen die hoofdzakelijk door vrijwilligers worden gerealiseerd:

  1. het zelf organiseren van therapeutische vakanties voor kinderen met een handicap zoals astma, voedselallergie, eczeem, obesitas en diabetes.
  2. Het beheren, bouwen en onderhouden van terrein en gebouwen. Het ombouwen van een oud legercomplex tot een multifunctionele accommodatie en het beheren, exploiteren en onderhouden hiervan.
  3. Het faciliteren van b.v. voeding en materialen voor groepen, gezinnen en organisaties die ook graag willen gebruik maken van het terrein en hiermee de doelstellingen van de Luchtballon respecteren, ondersteunen c.q aanvullen.

Jaarlijks maken hier honderden jongeren uit ons land en ± 50 uit andere Europese landen gebruik van.

Sinds het voorjaar van 2001 beschikt de Luchtballon over een uniek eigen terrein van ruim 5,6 hectare bosgebied in het rustieke Brabantse plaatsje Calven / Ossendrecht.

Op 24 december 2006 streeft De Herderstocht zich tot doel om, een aangekochte therapietent aan te kleden mee te collecteren, samen om nieuwe materialen, zoals fysiotherapiematten voor ademhalingsoefeningen, aan te schaffen.

De Luchtballon stelt iedereen voor wie het noodzakelijk is of hier behoefte aan heeft in de gelegenheid om op een voor hem of haar aangepaste, “plezierige wijze even op adem te komen” in een omgeving die zorg en vertrouwen uitademt.

Bezoek de website van de Luchtballon voor meer informatie…
een emailbericht sturen naar de luchtballon planet voor meer informatie.

De plechtige overhandiging van € 500 aan de heer André Wiltschut... De Herderstocht overhandigd plechtig de collecte aan de LuchtballonOp woensdag 17 januari 2007 was het een belangrijke dag voor de Herderstocht.

De commissie van de Herderstocht is naar de Luchtballon gegaan om het bedrag van 500 Euro te overhandigen.

André Wiltschut die het bedrag van de collecte dat op kerstavond bij elkaar gecollecteerd werd in ontvangst nam, was uitermate tevreden.

Elk jaar gaat de opbrengst naar een goed doel!…